TEKIJÄNOIKEUDET

                                                                                                                                                                                                  Kuva: Antti Nyman
 

Tekstituotanto

 

Tekstituottajana annan korjaus- ja parannusehdotuksia, mutta lopullinen päätäntävalta ja vastuu säilyvät alkuperäisellä kirjoittajalla.

Jos tilaaja haluaa antaa vapaammat kädet tekstin muokkaamisen ja uuden luomiseen, otan tekstin mielelläni syvempään käsittelyyn. Tällöin merkintöihin tulee yksi sanoittaja lisää.

 

Tekstin pintapuhdistus” - Tekijänoikeudet säilyvät alkuperäisellä kirjoittajalla

Jos teen tekstiin vain pienimuotoisia korjauksia ja ehdotuksia, niin tekijänoikeus / sanoittajamerkintä säilyy kokonaan alkuperäisellä kirjoittajalla. 

 

Tekstin syväpuhdistus - Tekijänoikeuksia jaetaan

Jos teen sovitusti tekstiin suurempia korjauksia ja sisällönmuokkauksia (uusia rivejä, kerronnan muutoksia) niin olen mukana lopullisen kappaleen tekijänoikeusprosenteissa sanoittajana. Prosenttiosuus sovitaan tapauskohtaisesti.

 

Sanoitukset & Keskeneräisen tekstin valmiiksi kirjoittaminen

 

Varsinainen sanoitustyö - Tekijänoikeusprosentit jaetaan

Varsinaisessa sanoitustyössä prosenttiosuuksia jaetaan. Jos kirjoitan keskeneräisen kappaleen valmiiksi tai kirjoitan tekstittömään musiikkiin kokonaisen sanoituksen, osuuteni lopullisen kappaleen tekijänoikeuksista on yleensä 25-50 %.

 

Tekstituotantomerkintä

 

Tekstituotettujen kappaleiden tekijätietojen yhteydessä tulee olla merkintä tekstituottajasta (”Tekstituottaja: Annika Tello” tai ”Tekstituotanto: Jademagia Music”)

 
 
 

                                                                                                                                                                                                            © Jademagia / Annika Tello

Teen monenlaista musiikkia ja muokkaan erilaisia tekstejä genrerajoista ja aiheista riippumatta. En kuitenkaan lähde mukaan oman moraalini vastaisiin kappaleisiin (sanoittajana, säveltäjänä tai tekstituottajana). Tämä rajoitus koskee mm. väkivaltaisia, rasistisia tai muita puhtaasti loukkaavia kappaleita.